Fritidstips: Bowling

Hur går man tillväga?
När man ska bowla så är det första man bestämmer tid och datum, när man vet det så kan man boka. För att komma ihåg tid och datum så kan man ska skriva ner det i kalendern eller komma ihåg det i huvudet. Om man är flera stycken som vill boka så måste man boka flera banor. Innan man bokar så är det bra att veta hur mycket det kostar, det kan variera lite om man vill gå på kvällen eller dagen. På internet kan man söka vart man kan bowla någonstans. Om man inte har någon lust att ringa och boka så kan man också åka till bowlinghallen och fråga den som står i kassan och boka där istället. Bowlingskorna som man hyr finns i olika storlekar. Man brukar ofta spela en timme eller om man orkar mer så kan man betala extra för att spela längre.

Fördelar
Om det är flera personer som spelar så blir det lite billigare, så man sparar pengar. Dessutom så det är socialt och det är roligt att man är flera som hejar på varandra!

Nackdelar
Det kostar mycket pengar att spela varje dag, så man kan inte spela allt för ofta. Det kan även vara svårt att veta vem man vill spela med och om man spelar själv så blir det inte lika kul eftersom man inte har någon att prata med.

Bowlingtips
Välja klot: När man väljer klot så finns det lite saker att tänka på innan man stoppar fingrar i bowling klotet, det finns nämligen olika vikter och storlekar på hålen för fingrarna. Man känner själv efter om man vill ha ett tungt eller lätt klot.

Kasta bowlingklotet: När man kastar klotet ska man tänka på att finns pilar i bannan som hjälper en att sikta. Om man siktar riktigt bra kan man en strike, vilket är att man får ner alla käglor. Om man däremot inte skulle lyckas med att få ner alla käglor så bli det spare eller om man missar alla, miss, då får man inga poäng. Man kastar klotet två gånger.

Koncentration: När man bowlar så måste man vara koncentrerad på hur man ska stå. Armen ska vara rakt och man ska inte vrida handleden. Man ska också böja knäna så att klotet rullar rakt eller så kan man skruva klotet. För att skruva klotet så kastar man det lite snett, men det kan krävas övning innan man får till det rätt.